Orthomoleculaire therapie

Ons lichaam is continu in ontwikkeling. In deze biochemische fabriek worden voortdurend cellen afgebroken en opgebouwd. Voor beide processen zijn veel voedingsstoffen nodig. Ons milieu (lucht, intensieve veeteelt en landbouw), stress, je genen, voeding -en leefstijl en gebruik van medicijnen dragen bij aan het ontstaan van (terugkerende) gezondheidsklachten of de ontwikkeling van chronische ziektebeelden.

In orthomoleculaire (‘juiste moleculen’) therapie behouden we gezondheid en behandelen we ziekten door zoveel mogelijk cellen van het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Deze stoffen komen uit je voeding en kunnen daarnaast aangevuld worden met juist gedoseerde en goed opneembare voedingssupplementen wanneer dit in het specifieke geval noodzakelijk blijkt.

Voedingssupplementen kunnen vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren, enzymen of bestanddelen uit kruiden zijn.

Orthomoleculaire therapie gaat prima samen met de 5 elementen voeding. Ik combineer de eeuwenoude wijsheid uit het oosten met de nieuwste wetenschappelijke inzichten van het westen.

In mijn praktijk kijk ik samen met jou hoe je meer voedingsstoffen uit voeding kunt halen en of het zinvol is om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen met een supplement. Waar nodig kan er onderzoek in samenwerking met de huisarts gedaan worden en daarnaast behoort specifieker onderzoek in de vorm van ontlastings-, urine-, haar- en bloedonderzoek tot  de mogelijkheden. Hiervoor werk ik samen met erkende laboratoria.

Ik ben aangesloten bij de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG).

end blog posts
%d bloggers liken dit:
%d bloggers liken dit: