Het gaat goed met me. Mijn cholesterol is behoorlijk gedaald (zie bijgevoegde bloeduitslagen) en ik ben inmiddels 6 kilo afgevallen. Ik voel me ook wat beter, ik houd geen vocht meer vast en heb ook niet meer zulke opgezette buiken. Ik heb ook het idee dat ik iets meer energie heb.

Inmiddels heb ik contact gehad met de cardioloog. Zij was aangenaam verrast dat het mij gelukt is het cholesterol zo te verlagen, iets waarvan zij dacht dat dat niet mogelijk was en al helemaal niet in 3 maanden tijd. Ze wilde precies weten wat ik heb gedaan om dit te bereiken. Ik heb haar verteld van mijn bezoek aan jou en de aanpassingen in mijn “dieet”. Ze ziet geen noodzaak meer om medicatie voor te schrijven en om nog een vervolgafspraak te maken. Wel wil ze dat ik 1x per jaar mijn cholesterol laat meten. Ben hier super blij mee!!

Karin

Roos is iemand die eerst heel goed luistert naar je verhaal, je serieus neemt en relevante vragen stelt om het beeld achter je klachten helder te krijgen. Daarna komt ze met een grondige, bijna wetenschappelijke analyse en een voorstel voor behandeling. In mijn geval waren dat een aantal supplementen om mijn verzwakte systeem aan te pakken. En heel vaak volgt de dag na een consult plots nog meer informatie; dan heeft ze iets uitgezocht voor je, waar ze eerder niet aan had gedacht. En tenslotte: ze is hartelijk, bescheiden en serieus! 

Tinkie

Ruim een jaar geleden werd onze 91-jarige vader (tot dan toe gezond en medicijnvrij) in het ziekenhuis opgenomen met een hartinfarct. Na een dotterbehandeling en plaatsing van 2 stands mocht hij het ziekenhuis verlaten met een tas vol medicijnen. Omdat wij daar niet zo blij mee waren besloten we een orthomoleculair therapeut (in dit geval Roos) te raadplegen met de vraag of dit niet anders kon, uiteraard in overleg met de cardioloog. Zij stelde een behandelplan op qua voeding en supplementen waar vader zich trouw aan houdt. Hij gebruikt nu nog maar 1 bloedverdunner en het gaat heel goed met hem.

2 DANKBARE DOCHTERS

Door de behandeling van Roos ben ik veel bewuster geworden van mijn voeding.

Het heeft me geholpen om helemaal te stoppen met het innemen van mijn cholesteroltabletten.

Ook mijn darmen zijn veel rustiger en ik ben weer terug op mijn vertrouwde gewicht.

Dank Roos.

Bernadette

Omdat ik al jaren last had van maag- en darmklachten en de maag-, darm- en leverarts me niet veel verder heeft geholpen, ben ik naar Roos gegaan voor 3 consulten. De holistische aanpak van de Chinese voedingsleer zou mij misschien verder kunnen helpen.

In het eerste consult inventariseerde Roos al mijn klachten. Alleen dat al is heel prettig. Je komt er dan tijdens dat gesprek achter dat je bepaalde ongemakken eigenlijk niet meer als klacht definieert maar dat je geleerd hebt “er mee te leven”.
In de diagnose die zij stelt verbindt ze je klachten met het niet optimaal functioneren van bepaalde organen.
Met het persoonlijke voedingsplan, wat ik van Roos heb gekregen, richt zij zich met haar voedingsadviezen op het versterken van juist die organen.
Thuis meteen aan de slag gegaan met het voedingsplan. Dat gaat dus niet alleen over wat je wèl moet eten en hoe je dat het beste klaar kunt maken maar òòk over welke voeding je beter nièt kunt eten met jouw klachten.
Daarnaast geeft Roos je tips over Chinese producten, zoals bijvoorbeeld Kuzu, waar ik nog nooit van gehoord had, maar die een genezende werking hebben.
En het werkt inderdaad !
In het derde consult kon ik Roos zeggen dat haar voedingsadviezen me ècht geholpen hebben !
Mijn maag- en darmklachten, waar ik al jaren last van had en waardoor ik ook slecht sliep, zijn weg ! Heel af en toe heb ik er nog last van maar dan weet ik dat ik niet goed of te laat heb gegeten.
Ik voel me nu veel fitter dan ik me lang gevoeld heb ! Echt heel fijn !
Dank je wel Roos !
Eveline

Eveline

“Onlangs heb ik de Workshop 5 elementen voeding gevolgd bij Roos Bovee. In een ver verleden had ik hier al wel eens over gelezen. Maar de kennis was behoorlijk weggezakt. Mijn motivatie om naar de Workshop te gaan was dat ik vond dat wij, als gezin, te eenzijdig aten. Het menu was eigenlijk elke dag hetzelfde, zowel bij ontbijt als lunch brood. Mijn man wilde graag wat kilo’s kwijt en dit lukte hem, ondanks vaker sporten, maar niet. Ik hoopte bij Roos informatie te krijgen over hoe ik hierin verandering kon brengen. Met een hele duidelijke en praktische workshop heeft Roos de 5 elementen voeding uitgelegd. Ze liet ons ook verschillende ontbijt varianten proeven (heerlijk!) en legde uit hoe we de 5 elementen voeding in ons drukke leven konden invoeren.

Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Omdat ik als groentje begon, moest ik wel wat beter de menu’s gaan plannen. Naast het avondeten, ook nadenken over ontbijt en lunch, was voor mij, een totaal geen hobby koker, wel even een uitdaging. Maar toch kreeg ik daar wel handigheid in. ’s Avonds als ik toch stond te koken, maakte ik gelijk een soep voor de lunch van de volgende dag. Of hield ik groente apart en deed hier bulgur bij. Als ontbijt maak ik pannekoekjes, havermout, of soms roerei op geroosterd brood. Door warm te ontbijten en lunchen is de behoefte aan zoet, rond een uur of 4, afgenomen. Mijn man vertelde dat hij de koekjes en dropjes die op zijn werk in grote hoeveelheden langskomen, nu heel goed kan laten staan. Hij is ondertussen al 3 kilo kwijt. Ondanks dat ik niet helemaal volgens de 5 elementen kook, heb ik nu veel meer variatie in ons dagelijks menu weten te krijgen en voelen we ons daar heel goed bij. Dank je wel Roos!”

Maria