Over Roos

roos bovee 74_bijgesnedenIk ben opgegroeid met een vegetarisch dieet en koken met pure, onbewerkte ingrediënten is mijn tweede natuur. Ik deel mijn expertise van de 5 elementen voedingsleer door middel van individuele consulten, lezingen en activiteiten zoals kookdemonstraties. Daarnaast geef ik orthomoleculair advies volgens de meest recente wetenschappelijke onderzoeken.

Tijdens mijn 2-jarig verblijf in China raakte ik geïnspireerd door de andere voedingsgewoonte van van de chinezen. ‘Waarom staan mensen in de rij voor vers gemalen zwart sesamzaad?’ ‘Hoe zou rijstsoep als ontbijt smaken?’ In voedingsstalletjes is overal een heerlijke warme maaltijd te halen. Rauwe voeding wordt als barbaars gezien.

De basis van de Chinese traditionele geneeskunde heb ik van een Chinese dokter geleerd. Het werd mij steeds duidelijker dat een verkeerd voedingspatroon een bron van verteringsproblemen kan zijn.

‘Waarom staan mensen in de rij voor vers gemalen zwart sesamzaad?’

In Nederland heb ik onder andere een opleiding in de Chinese Voedingsleer en een opleiding in de Orthomoleculaire Geneeskunde afgerond. Ik wil het therapeutische effect van de Chinese voedingsleer vergroten door waar nodig vitaminen, mineralen, spoorelementen, probiotica, vetzuren, aminozuren, diverse kruiden en extracten in te zetten.


Gevolgde opleidingen

Orthomoleculaire Geneeskunde

Medische Basiskennis

Chinese voedingsleer

Natuurvoedingskunde

Gezondheidswetenschappen, Drs.

Gevolgde nascholing

Laboratoriumonderzoek

Darmtherapie

Oligotherapie

Mycotherapie

HormoonXpert

end blog posts
%d bloggers liken dit: