Kuzu masseert je darmen

Kuzu en miso zijn op mijn top lijst voor middeltjes bij spijsverteringsproblemen. Hier ga ik het hebben over kuzu. Mijn cliënten met lekkende darm, prikkelbare darm, diaree, indigestie (pijn/brandend gevoel in de bovenbuik) en allergie klachten hebben veel baat bij het gebruiken van kuzu.

buikpijn

Kuzu zorgt ervoor dat de gladde spieren in het maag darm systeem minder samentrekken, waardoor de bloeddoorstroming verbeterd wordt en zo een ontkrampende werking heeft. Tevens binden de slijmstoffen uit kuzu het teveel aan vocht in de darmen waardoor het helpt bij diarree. Maar ook bij constipatie zorgt kuzu voor een masserende werking en helpt alles naar beneden. Je zult direct resultaat ondervinden.

Kuzu heeft een hoge concentratie aan flavonoïden. Onderzoek heeft aangetoond dat met name het isoflavoon puerarine goed is voor een goede bloeddoorstroming en een sterk hart. Zo wordt kuzu ook toegepast bij coronaire hartziekten, hoge bloeddruk, hartkloppingen, migraine en spierspanning. Ook bij verkoudheid en vastzittend slijm werkt de ontgiftende kuzu genezend.

Kuzu is een klimplant uit Azië met een groot wortelstelsel. Er zijn wortels die wel 200 kilo wegen. De wortels zitten vol voedingsstoffen. De wortels worden tot pulp gemaakt, gedroogd en vermalen. Uiteindelijk wordt er een krijtachtige witte massa van gemaakt. Het is een complex zetmeel met oplosbare flavonoïden. In China wordt het al sinds 200 voor Christus medicinaal toegepast. Je koopt kuzu in een natuurwinkel of toko.

Hoe te gebruiken? Maak een kuzu thee van je favoriete thee. Verwarm een beetje water met 1-2 theelepels kuzu (brokjes). Kook tot de substantie wat indikt en voeg het bij de thee. Je krijgt een zijdeachtige drank. Je kunt ook een kurkuma drank (golden milk) maken met (rijst, kokos of amandel) melk en kuzu. Voeg weer de opgeloste kuzu toe en kook het even. Eventueel zoeten met honing. Kinderen vinden vaak een appel kuzu drankje erg lekker. Los 1-2 theelepels kuzu op in water en voeg het met wat appelsap in een pannetje. Verwarmen en indikken.

Verder kun je het gebruiken voor sausjes, fuittoetjes, pudding, gebonden soepen.

kuzu apple juice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: