Liposomale vitamine C

‘Gewone’ vitamine C is wateroplosbaar en veel gaat verloren in je maag-darm kanaal. Ook kan het goedkope wateroplosbare ascorbinezuur irriteren in je maag. De oplossing is: Liposomale vitamine C. Liposomale vitamine C is zoals de naam al zegt vitamine C dat ingekapseld is in microscopisch kleine vetbolletjes: Liposomen. Liposomen worden razendsnel opgenomen door de slijmvliezen en de vitamine C komt zo binnen no-time in de cellen en bloedbaan terecht. Dat maakt dat liposomale vitamine C vijf keer beter opneembaar is dan wateroplosbare vitamine C!

De mens kan zelf geen vitamine C aanmaken en je kunt de vitamine C dus alleen via je voeding binnen krijgen. We kunnen allemaal wel wat extra vitamine C gebruiken in tijden van stress en lage weerstand. Maar vitamine C is ook nodig om je bloedvaten gezond en elastisch te houden, evenals je huid en bindweefsel. Er zijn nog veel meer processen (meer dan 300!) in je lichaam waarbij vitamine C een rol speelt, denk bijvoorbeeld aan de ijzeropname in het bloed. Wat ook heel prettig is, is dat het helpt bij vermoeidheid en zorgt voor een heldere geest.

Wil jij ook een vitamine C boost? Vraag mij gerust om meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: